Det här är Northland Basket

Vi har bestämt oss.

Northland Basket har mejslat ut en ambitiös plan. Vi tänker påverka svensk lagidrott för damer. Ansatsen för sporten måste i grunden förändras och ribban väsentligt höjas. Både för klubben och svensk dambasket.

Vi vill ge tjejerna en möjlighet att pröva lyckan som individ och dessutom tjäna pengar på något som de brinner för och älskar. Vi startade resan på allvar under förra säsongen med visionen att bli

Sveriges ledande damelitklubb - i Europa”.

Northland Basket bildades 1979, med namnet Luleå BasketBollKlubb, och är idag en av Sveriges absolut starkaste damelitföreningar. 10 år i högsta ligan och med fyra SM-silver i bagaget fortsätter vi vår satsning mot det efterlängtade guldet.

Northland Basket har förutom sitt elitlag även ett U20 och ett u18 lag som spelar SM sammandrag under hela året.

 

Kort om Northland Resources

Northland är ett gruv- och prospekteringsbolag med flera järnmalmsprojekt i norra Sverige och Finland. Bolagets verksamhet i Kaunisvaara kommer att bestå av brytning av magnetitmalm i två järngruvor i Sverige. Den färdiga produkten består av högvärdigt järnkoncentrat med hög järnhalt. Bygget av Kaunisvaaraprojektet pågår och produktionsstarten är beräknad till fjärde kvartalet 2012. Northland har avtal med industriella aktörer gällande försäljningen av hela produktionen från Kaunisvaara de första 7-8 åren. Utöver detta arbetar Northland med att upprätta en detaljerad produktionsstudie (”DFS”) för Hannukainen, ett projekt i Kolari i norra Finland med järn-koppar-guld-malm. Studien beräknas vara klar i slutet av fjärde kvartalet 2011.


“En av de viktigaste framgångsfaktorerna för Northland, ja förmodligen även för branschen som helhet samt länet, blir att bli än duktigare på att attrahera kvinnor till vårt företag. Vi känner att vår satsning med länets basketlag Northland Basket ligger helt i linje med den tanken” säger Niclas Dahlström, Informationschef på Northland Resources.

Basketligan Dam

Kvartsfinalserie grupp 1

Telge Basket 12
Mark Basket 8
Northland Basket 4
Solna Vikings 0
Till resultatsidan