Stålvant blir utlandsproffs

torsdag 13 juni 2013

Pressmeddelande 2013-06-13. Northland Baskets point guard Martina Stålvant väljer att bryta sitt kontrakt med klubben, då hon skrivit på för Ruzomberok i Slovakiska ligan.

 – Jag har trivts otroligt bra i Northland Basket och det känns som att jag kommer att spela där igen i framtiden, men jag har fått ett bra erbjudande som jag inte kunde tacka nej till, säger Stålvant.

Martina som förlängde sitt kontrakt med Northland hade en utlandsklausul i sitt kontrakt, en klausul hon nu väljer att nyttja.

 – Jag har alltid velat bli coachad av Jens Tillman och att få spela i den nya arenan skulle vara kul. Men det som smällde högst nu var att spela på internationell nivå igen.

Martina har skrivit på ett ettårigt kontrakt med det slovakiska laget Ruzomberok som förra säsongen tog sig till semi final i Euro cup, semifinal i Middle european league, samt till final i den slovakiska ligan.

 – Det är synd, för Martina var en spelare som vi planerade att bygga laget kring. Nu går vi till plan B och vi kommer att hitta en fullgod ersättare på Martinas position. Sen önskar vi Martina all lycka till i Slovakien, hon är en fantastisk basketspelare och människa, säger coach Jens Tillman.

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan