Luleå Basket växlar upp

fredag 19 augusti 2011

Pressmeddelande 2011-08-19

LULEÅ BASKET VÄXLAR UPP

– BYTER SAMTIDIGT NAMN TACK VARE SAMARBETE MED NY HUVUDSPONSOR

Northland Basket är klubbens nya namn sedan gruvbolaget Northland Resources (Northland) gör en minst sagt offensiv och banbrytande satsning tillsammans med damelitbasketen i Norrbotten.

– Det är en unik möjlighet för både klubben och Northland, där vi i vårt påbörjade samarbete ser en oerhörd potential såväl sportsligt som marknadsmässigt, säger Anna Jonsson, klubbdirektör Northland Basket.

Luleå Basket bildades 1979 och har sedan dess varit en av Norrbottens mest framgångsrika elitklubbar. Klubben har under åren haft flera framgångar med bland annat fyra SM-silver som främsta merit.

Med det nya namnet Northland Basket kommer klubben att kunna fortsätta sin satsning mot det efterlängtade SM-guldet och internationellt spel som klubben strävat efter under några år. Även för Northland är det starten på en spännande resa,

Förhandsgranska– "För oss känns det som en självklarhet att, när vi gör en sådan här satsning, välja en samarbetspartner inom damidrotten som varit framgångsrik under en lång tid och lyckats skapa stor attraktion för sin idrott. Gruvbranschen som helhet har överlag varit männens arbetsplats vilket gjort att viktig kompetens ej tillvaratagits. För att lyckas optimalt med våra olika projekt så måste vi på Northland bli än bättre på att attrahera duktiga kvinnor till vårt företag" säger Karl-Axel Waplan, VD på Northland.

Samarbetet mellan ett gruvbolag och en damelitklubb är unikt i sportsverige och målsättningen är att Northland Basket ska skapa framgång många år framöver.

– "Det känns fantastiskt att få vara med om den här satsningen som verkligen är en milstolpe för klubben. Northland Basket är ett passande namn för Norrbottens basketlag med alla unga talanger som utvecklas varje dag i länet. Jag hoppas verkligen att samarbetet ska visa på både sportsliga framgångar och att förbättra förutsättningarna för kvinnliga idrottare så att de ska kunna satsa på sin idrott fullt ut" säger Anna Jonsson.

För mer information, kontakta:

Anna Jonsson, klubbdirektör Northland Basket
tfn: 070-524 54 20

Niclas Dahlström, informationschef Northland
tfn: 070-382 99 77
www.northland.eu
 

Luleå Basket bildades 1979 och har spelat i högsta ligan under ett 20-tal år. Klubben har som främsta merit 4 SM-silver där det senaste bärgades under förra säsongen 2010-11. Under åren har många framgångsrika spelare från Norrbotten fostrats i klubben. Många av dessa har dessutom representerat Sveriges basketlandslag. Nu påbörjar klubben en ny framgångsrik resa under det nya namnet Northland Basket .

Om Northland Resources

Northland är ett gruv- och prospekteringsbolag med flera järnmalmsprojekt i norra Sverige och Finland. Bolagets verksamhet i Kaunisvaara kommer att bestå av brytning av magnetitmalm i två järngruvor i Sverige. Den färdiga produkten består av högvärdigt järnkoncentrat med hög järnhalt. Bygget av Kaunisvaaraprojektet pågår och produktionsstarten är beräknad till fjärde kvartalet 2012. Northland har avtal med industriella aktörer gällande försäljningen av hela produktionen från Kaunisvaara de första 7-8 åren. Utöver detta arbetar Northland med att upprätta en detaljerad produktionsstudie (”DFS”) för Hannukainen, ett projekt i Kolari i norra Finland med järn-koppar-guld-malm. Studien beräknas vara klar i slutet av fjärde kvartalet 2011.

Presskonferensbilder och media

 Förhandsgranska Förhandsgranska Förhandsgranska

Fler artiklar i media:

NSD i Norrbotten - Luleå Basket byter namn
Kuriren i Norrbotten - Luleå Basket byter namn
DN Sport - Luleås damlag byter namn
Aftonbladet - Luleås damlag byter namn 

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan