Ellen Nyström tar klivet över Atlanten

onsdag 12 juni 2013

Det blir inget spel för Ellen Nyström i Northland Basket den kommande säsongen. Ellen väljer att prova vingarna i USA och ska spela basket och studera på Colorado State University.

Efter att ha besökt CSU känns det helt rätt för mig att prova på basket och studier i USA. Det hade varit spännande att ta del av första säsongen i nya Luleå Energi Arena och med Jens Tillman som coach. Men jag är ung och det är svårt att tacka nej till den här möjligheten som jag har fått. Jag hoppas självklart återvända till Luleå och Northland Basket någon gång i framtiden.

19-åriga Ellen har under säsongen snittat 7 poäng, 4,3 returer, 2,4 steals och spelat 21 minuter per match. Innan det är dags för flytt till USA kommer Eller att representera Sverige i U20 landslaget som spelar EM i början av juli i Turkiet. Ellen var en av de mest tongivande spelarna förra säsongen och naturligtvis ett avbräck i lagbygget.

Vi förstod rätt så tidigt att collegealternativet var lockande för Ellen och vi har hela tiden arbetat med ett parallellt spår. Vi önskar Ellen all lycka till och hoppas att hon får den utvecklingen hon är värd. Det är en av de spelare vi ville bygga laget kring, men samtidigt finns det många duktiga spelare och vi är övertygade om att vi kommer hitta en värdig ersättare till Ellen, säger coach Jens Tillman.

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan