Södervärnshallen, tisdag 27 november kl. 19:00

Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

Seger igen

Andra matchen mot Visby på bara någon vecka resulterade i ytterligare en vinst för Northland, denna gång med 97-51.

Northland fick en bra start där det aggresiva försvaret satte hårt press på Visby och det resulterade direkt i 11-0 efter tre minuter. Sen arbetade sig Visby in i matchen och första 10 slutade 12-15 till Northland. I andra quarten gjorde bortalaget ett jätteryck och gjorde ca 15 raka poäng mycket tack vare det defensiva spelet som bäddade för snabba uppspel och enkla avslut.

Inför tredje perioden pratade laget om att starta tredje starkt och det lyckades man verkligen med, Northland drog snabbt ifrån till en 30 poängsledning och jobbade stenhårt hela matchen igenom. Alla i laget gjorde poäng och minuterna fördelades relativt jämt mellan alla spelarna.

Till skillnad från matchen på hemmaplan lyckades Northland kontrollera tempot, dvs att Northland lyckades hålla ett högt tempo matchen igenom. Mycket tack vare den breda bänken, men spelare som kan komma in fräscha och jobba stenhårt i både anfall och försvar.

Coach Johansson vill lyfta fram Anna Barthold som stod för 17 poäng, Lykendra som satte i 12 poäng, 6 returer och 4 assist. Även Frida Aili på 20 poäng och Anna-Lisa Vestin som med tajt försvar förhalade Visbys anfall på ett förtjänstfullt sätt!

Nu väntar en lång hemresa från ön och laget är träningslediga i morgon. Sen startar uppladdningen inför hemmamatchen mot Eos på lördag. Uppkast kl 16.00 i Arcushallen, välkommen!