Gammliahallen, lördag 15 december kl. 15:00

Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

Vinst i "derbyt"

Matchen mellan dom två nordligaste lagen förväntades bli en tuff och tät match. Udominate som har öppnat säsongen starkt och som i senaste matchen stod upp på ett bra sätt mot regerande mästarna, Telge, jämte ett Northland som börjat visa upp ett stabilare spel ju längre säsongen fortlöpt.

Det var hemmalaget som började bäst och gick upp till en ledning med 12-8 efter halva första quartern. Men därefter lyckades Northland mer och mer få utdelning i försvarsspelet. Många steals och enkla transitionpoäng bäddade för ett 12-2 ryck i andra delen av perioden och fastställde resultatet 14-20. I 2:a perioden upprepade sig scenariot igen där Udominate klättrade ifatt till 19-20, men där bortalaget kunde slutföra resterande tiden inför halvtidsvilan med en 20-5 run. 21 st turnovers var alldeles för många för Umeå-laget för att kunna hålla jämna steg med Norhtland.

Hemmalaget jagade kontakt i 2:a halvlek och var vid ett tillfällen nere på minus 12, men när Northland replikerade och gick upp till en 20-poängsledning så föll "orken" till slut och 56-81 blev det slutliga resultatet.

På fredag kommer Telge på besök, Välkommen till Arcushallen!