Solnahallen, onsdag 9 januari kl. 19:00

60
Solna Vikings
64
Northland Basket
Matchsponsor: -
Matchboll: -
Försnack

Grekisk afton

På onsdag spelar Northland mot Solna i Solnahallen och som rubriken antyder är det lite grekisk prägel på tillställningen. Solna coachas av Konstantinos Keramidas och i laget spelar Anna Spyridopoulou och Vakina Volonaki. För oss debuterar Nafsika Stavridou efter ett par dagars träning med laget.
 

När Solna gästade oss i Luleå blev det inte den rafflande tillställning som man kanske hade hoppats på, utan vi vann med hela 84-58. Vi presterade den dittills bästa basketen för säsongen och Solna gjorde en riktigt blek insats. Sen dess har mycket hänt, det räcker att titta på laguppställningarna för att se att det inte är samma lag som möts. Spelare har både försvunnit och kommit till; alla grekiskor på banan har tillkommit, vi har inte kvar Lykendra Johnson och Solna har brutit med Tamara Ruzic. Att det dessutom gått tre månader har ju satt sina spår i lagens spel, så nu tror jag det är dags för den spännande uppgörelse många hoppades på senast.


Förra veckan saknade vi alla våra landslagsspelare, men troligtvis ska alla tre vara på benen till på onsdag. Tyvärr har Ellen Nyström och Anna-Lisa Vestin blivit krassliga istället, men vi hoppas att de ska vara okej på onsdag och att inga fler hunnit insjukna! Det lär bli en fysiskt tuff match, men med så många kvalitetsspelare under samma tak vill vi gärna se lite skönspel också. Vi ser fram emot en av årets roligaste och svåraste matcher och hoppas att ni åskådare också gör det!
 

Matcher»2012/2013»Solna vs Northland

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan