Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

Seger till slut

Med 56 returer mot Northlands 36 visade Sallén att de är villiga att ta kampen både under sin egna och motståndarnas korg. Dock drog Northland tillslut det längsta strået efter säkert straffkastskytte i slutminuterna och segern skrevs till 66-61.

Northland började matchen bra offensivt med ett högt tempo men ändå med bra och kontrollerade avslut. Defensivt fanns det däremot mycket mer att önska. Sallén kom väldigt lätt till korgen och fick fina avslut. Rotationerna i försvaret fungerade helt enkelt inte.

I andra perioden började försvaret fungera bättre och det resulterade i många stulna bollar. Tyvärr klickade det offensiva spelet och de öppna lägena förvaltades inte på ett bra sätt. Dock kändes det som om Northland hade koll och kontroll på matchen, men  i tredje perioden får bortalaget igen stora problem att freda sin egen korg. Sallén kämpade mycket bra och de ska ha all heder för sin inställning.

Slutet blev dramatiskt, där Sallén lyckades utjämna poängen, men när det drog ihop sig så var Northland det kyligaste laget. Sallén foulade och Northlandspelarna fick avgöra matchen från straffkastlinjen.

Nu väntar en veckas hårt träning för att få in alla nya spelare i spelsystemen och på fredag är det dags för en av de viktigaste matcherna i grundserien, den mot Norrköping på bortaplan.