Luleå Energi Arena, lördag 17 november kl. 16:00

88
Northland Basket
54
Visby Ladies
Matchsponsor: LTU
Matchboll: Ninas Trafikskola
Försnack
Matchreferat

Visby lyckades hålla jämna steg med Northland i tre perioder. Men i den fjärde smällde det till och Northland utklassade Visby med 33-4. Slutresultatet skrevs till 88-54 till hemmalaget.

Det var en explosiv start av matchen med 6 snabba poäng av Frida Aili. Därefter spelade Visby upp sig och framförallt duktiga Michelle Miller och Hanna Munthe-Gottberg. Framförallt Michelle hade bra avslut i första halvan av matchen, men efter halvtidsvilan fick Ellen Nyström uppdraget att hålla Miller i försvar och Ellen lyckades utmärkt, då Miller endast noterades för 2 poäng i andra halvan av matchen.

I slutet av matchen fick vi se Northland otroligt effektiva försvar då gästerna knappt tog sig fram till korgen. Josefin Vesterberg blockade 4 skott och Anna Barthold 2 st. Northland vann den perioden med 33-4.

Frida Aili var lysande framåt och slutade på hela 27 poäng och Alexandra Ferm var högprocentig på trepoängarna och satte 4 av 5 och producerade 15 poäng framåt. Anna-Lisa Vestin satte 4 av 4 på tvåorna och slutade på 8 poäng.
 

Matcher»2012/2013»Northland vs Visby

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan