Luleå Energi Arena, fredag 8 februari kl. 19:00

Northland Basket
Udominate Basket
Matchsponsor:
Matchboll: Vinter
Försnack

Umeålaget Udominate kommer till Luleå på fredag. Vi vann sist, men Udominate är tuffare än någonsin och kommer kriga ordentligt för att slå oss den här gången. Några nya ansikten har dykt upp sen senaste mötet, så det kommer inte vara riktigt samma match-ups som gäller.


Pamela Rosanio är återigen tillbaks i svenska ligan och har som vanligt producerat en hel del poäng. Mot Kvarnby förra veckan petade hon i 36 för Udominate och var självfallet en bidragande orsak till den segern. Apropå segrar så har Udominate vunnit många fler matcher i år än de senaste säsongerna; laget är klart för slutspel och nosar dessutom på en plats i topp-fyra-gruppen. Om man tittar på årets laguppställning är det inte så konstigt att det varit en bra säsong hittills för dem. Redan nämnda Rosanio lirar ihop med Jeannie Saunders, Jessica Nilsson, Kicki Nybom och Jenny Lidgren för att nämna några kända namn.


Som alla vet har vi i Northland ett enormt namnkunnigt lag med flera landslagsspelare och numera två utländska spelare. Men det är inte bara det som behövs för att vinna matcher eller mästerskap. För att få alla att dra åt samma håll, få spelet att flyta på och energin att flöda genom laget krävs hårt arbete under en lång tid. Vi har gått lite upp och ner under säsongen, men hoppas att vårt hårda arbete ska börja bära frukt på riktigt nu när slutspelet står för dörren. Vi har två matcher kvar innan allvaret börjar och känslan i och efter dessa två matcher är väldigt viktig inför kommande utmaningar.
 

Matcher»2012/2013»Northland vs Udominate

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan