Luleå Energi Arena, fredag 21 december kl. 19:00

61
Northland Basket
57
Telge Basket
Matchsponsor: Ferruform
Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

Årets sista match blev en riktig smällkaramell för publiken i Arcushallen. Hela 945 personer hade letat sig ut till Karlsvik denna kyliga och sena fredagskväll för att njuta av basketunderhållning. Och underhållning blev det. En jämn, välspelad match med två krigande lag som inte var beredda att ge någonting gratis till sina motståndare.

Det var helt jämnt efter första 10 och lagen följdes åt en bit in i andra quartern tills Telge drog ifrån med några poäng och Northland började missa både i försvar och anfall. Dock ryckte hemmalaget upp sig och kunde gå till halvtidsvila med endast en poängs-underläge. 

Luleåpubliken bjöds på en jämn match, där ledningen  hela tiden växlade mellan lagen. Northland spelade både hård press mot bollhållaren och växlade till diciplinerat zonförsvar och det gav resultat. I den 28 minuten lyckades man kriga till sig en 4 poängsledning och efter det släppte man inte greppet om matchen. Även om Telge kom ikapp med sex minuter kvar av matchen så lyckades hemmalaget hålla fokus och framförallt intentsiteten i försvaret på topp hela matchen igenom. Denna dag var det nog Northlands bredare bänk som gjorde skillnaden, då Telge gick runt på endast sju spelare, och med både foulproblem på importerna samt trötta ben på resterande spelare lyckades Northland ta hem segern.

Extra roligt var det att se en glödhet Ellen Nyström som fick den angenäma uppgiften att försvara på duktiga Cleo Forsman. Ellen hann med tre returer, 5 steals, tre blockar och 11 poäng och hennes sista minuter var helt avgörande för segern. En block, en offensiv retur och en helt avgörande trea punkterade matchen.

Hela laget ska ha en eloge, då man lyckades hålla intensiteten i försvaret hela matchen. Martina Stålvant slet kopiöst i både försvar och anfall och Anna Barthold var som vanligt en krigare som inte gav Telge ens en centimeters utrymme i tresekundersområdet. Alexandra Ferm kom in och på sitt vanliga Alex-vis humpade i fantastiska treor och Josefin Vesterberg spelade lysande försvar och lyckades hålla Telges center på 0 poäng tillsammans med Lykendra Johnson som också fick till till två riktigt snygga blockar.

Från bänken kom Anna-Lisa Vestin in och spelade tight försvar, Johanna Lundströms respektlösa skytte, Frida Grahns uppoffrande spel samt Ida Christensens tokpress på Telgespelarna. Hela laget gjorde en beundransvärd insats och man ska ha i åtankte att lagkapten Frida Aili var tvungen att kasta in handduken denna match på grund av sjukdom.

Nu går vi till välbehövlig julvila och drar igång matchandet igen den 4 januari på bortaplan mot Järfälla. Den 6 januari ansluter greklandsguarden Nafsika Stavridou och laget kommer att få ytterligare djup och bredd.

Vi på Northland Basket önskar alla fans, publik, samarbetspartners och våra fantastiska funktionärer en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Vi ses den 12 januari då Mark kommer på besök i Arcushallen. Väl mött då!
 

Matcher»2012/2013»Northland vs Telge

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan