Arcushallen, onsdag 7 november kl. 19:00

68
Northland Basket
53
Sallén Basket
Matchsponsor: NCC
Matchboll: Lulekraft
Försnack
Matchreferat

Seger till slut

Efter en mardrömsstart för hemmalaget med ett underläge på 8-20 efter första 10 minuter, jobbade sig Northland in i matchen och vann tillslut med klara 68-53.

Det var gästerna som började stålande och var bättre på precis allt i Arcushallen på onsdagskvällen. Det var en frustrerad hemmacoach som tidigt tog time out och sedan gjorde ett hockeybyte, där hela första femman byttes ut samtidigt. Det gav lite ny energi, och Northland började jobba sig ikapp. Det var först i tredje perioden som Northland gick förbi och gästande Sallén kunde hittade inte igenom Northlands starka och intensiva försvar. Sallén fick gång på gång ta stressade avslut och det gynnade hemmalaget.

Framåt var skärpan inte den bästa för Northlandspelarna, men Martina Stålvant ledde sitt lag från bakplan och kom även igång rejält med poängproduktionen. Även Alexandra Ferm hade skyttet väl inställt och snygga genomspringningar. Men det var en lagseger där alla spelare bidrog på planen och alla utom två gjorde poäng. Noterbart är att Northlands skottprocent på trepoängsskyttet var bättre än på tvåpoängarna. (43,8 % trepoängare, 41,9 tvåpoängare).

Nu laddar laget om inför fredagens drabbning mot serieledarna Norrköping och både laget och coacherna Micke och Maria vill nog se ett mer fokuserat hemmalag då.

Poäng Northland: Martina Stålvant 14 p, Alexandra Ferm 10 p, Frida Aili 9 p, Frida Grahn och Lykendra Johnson 8 p, Anna Barthold 7 p, Josefin Vesterberg och Ellen Nyström 6 p.

 

Matcher»2012/2013»Northland vs Sallén

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan