Luleå Energi Arena, lördag 1 december kl. 16:00

75
Northland Basket
56
IK Eos
Matchsponsor: -
Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

Ytterligare en seger som gundlades med försvarsspelet, där hela laget jagade sönder Eos. Segersiffrorna skrevs tillslut till 75-56.

Northland började i ett rasande tempo och när första 10 minunterna var spelade hade laget redan en ledning på 26-11. Mycket tack vare Alexandra Ferm som var glödhet mot sina föredetta lagkamrater. Alexandra landade på 19 poäng, 5 returer och 3 stulna bollar.

Men efter halvleken bytte Eos till zonförsvar och det mattade hemmalagets poängproduktion. Northland fick bra lägen för tre-poängsskyttet, men hade för kvällen ställt in skyttet för dåligt och en skottprocent på 26 procent är inte godkänt. Eos däremot segade sig nästan ikapp innan Anna-Lisa Vestin, Ellen Nyström och Martina Stålvant pressade bollhållarna hårt och fick med sig flera foul på köpet.

Anna Barthold och Josefin Vesterberg jobbade också hårt under korgarna mot Eos långa och duktiga spelare.

Matchen var inte den mest välspelade, men Northland gjorde jobbet och vann igen. Nu väntar två bortamatcher, först mot Kvarnby och sedan mot Udominate innan vi vänder hemåt för att spela mot Telge den 21 december.
 

Matcher»2012/2013»Northland vs Eos

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan