Stadium Arena, fredag 25 januari kl. 17:00

82
Norrköping Dolphins
55
Northland Basket
Matchsponsor: -
Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

En dålig dag på jobbet

Ni som såg Norrbottenskurirens webbsändning hörde Malin Belfrage säga det flera gånger, att Northland basket hade en dålig dag på jobbet. En riktigt dålig dag till och med.

Norrköping spelade lugnt och metodiskt både i anfall och försvar och var bättre än oss på allt den här gången. För er som inte såg matchen är det bara att titta på siffrorna i statistiken och snabbt konstatera att med Northlands siffror vinner man inga matcher. Vår skottprocent var 38 på tvåor och 18 på treor. Returtagningen vann Norrköping med 50-22. 

Ett ljus i mörkret var att vi tvingade Norrköping till hela 28 turnovers. Men det störde inte dem nämnvärt, utan de såg till att göra poäng på de lägen de fick.Vi var många gånger ihåliga i försvaret och Norrköpings effektiva lagspel ledde ofta till helt öppna lägen, och de gånger det inte gjorde det tvingade de oss att foula genom hårda attacker mot korgen. Vi däremot såg väldigt osäkra ut offensivt och de flesta av våra poäng kom efter individuella prestationer. Godkänt betyg får Martina Stålvant som högprocentigt fick i 18 poäng.

Efter ett bottennapp som det här finns inte mycket annat att göra än att åka hem och träna. Vi har mycket att jobba på för att få ordning på både spelet och självförtroendet. Några veckors hårt arbete är det som gäller nu, för snart börjar slutspelet och då krävs ljusår bättre spel än det som visades upp ikväll.

Matcher»2012/2013»Norrköping vs Northland

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan