Arcushallen, söndag 3 mars kl. 17:00

Kvartsfinal 4
75
Northland Basket
55
Telge Basket
Matchsponsor: SAMURAJ
Matchboll: Norrlandsjord
Försnack

Efter knapp förlust mot Solna laddar Northland om för ny hemmamatch. På söndag kommer Telge, som jagar sin första slutspelsvinst, till Luleå. Vi vill ta en av de två översta placeringarna i gruppen och för att lyckas med det krävs först och främst vinst på söndag.


Mot Solna var det flera komponenter i spelet som vi inte var riktigt nöjda med. Intensiteten i försvaret var inte på den nivå som vi strävar efter, valen i anfall var inte alltid de bästa och skottprocenten var väldigt låg. Trots detta blev det en jämn match som vi till slut förlorade med minsta möjliga marginal. Katarina Andersson sköt i två straffar som gav segern till Solna med 69-70. Det betyder att just nu är Solna etta i gruppen, men det finns chans för oss att kliva förbi dem innan gruppspelet är över.


Telge har börjat slutspelet med tre raka förluster och egentligen inte varit riktigt nära i någon match. De har problem att hitta tillbaks till det spel som gav dem seriesegern och coach Magarity verkar inte varit nöjd med spelarnas prestationer under de första matcherna. Josefin Olheim saknades i de första två matcherna men är nu tillbaks och ger laget stabilitet i defensiven. Regan Magarity har fortfarande problem med sin vad och vi vet inte om hon kommer till spel mot oss. Telges amerikanskor McCants och Robinson drar ett tungt lass i offensiven och frågan är om de orkar ett helt slutspel?


Vi höll ett bra tempo i stora delar av matchen i Täljehallen och vi vet att vi är som bäst när vi håller farten och intensiteten uppe. Solna lyckades dra ner vårt tempo och det var definitivt de som styrde matchen i onsdags. Vi vill så fort som möjligt komma tillbaks till vårt vinnande spel och vi hoppas att vi ska lyckas bestämma tempot mot Telge. Välkomna till en förhoppningsvis fartfylld match i Arcushallen på söndag kl.17.

 

Matcher»2012/2013»Kvartsfinal 4 Northland vs Telge

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan