Arcushallen, onsdag 27 februari kl. 19:00

Kvartsfinal 3
69
Northland Basket
70
Solna Vikings
Matchsponsor: Sensia
Matchboll: Sydtotal
Försnack

Northland hade en lyckad bortaturné och vann både mot Telge och Norrköping, och nu efter två matcher på bortaplan är det dags för hemmamatch på onsdag mot Solna Vikings. Vikings är det lag i gruppen vi inte mött än och efter två omgångar har de också två vinster och ser riktigt starka ut.
 

För oss handlar det mycket om att fortsätta på den inslagna vägen. Lagförsvaret är som vanligt nyckeln till framgång. Ett bra exempel på det är matchen mot Norrköping då vi stundtals hade problem offensivt i andra halvlek, men försvaret gjorde att vi kunde hålla avståndet runt tio poäng hela tiden.


Lagkapten Frida Aili har börjat slutspelet mycket bra med två fina matcher. Hennes ledarskap och sättet hon visar vägen på är viktigt för vår framgång. Flera andra har också presterat bra. Anna Barthold och Nafsika Stavridou gjorde riktigt bra insatser i Södertälje. Irina Michailova var väldigt stabil mot Norrköping och hennes skytte på slutet säkrade den segern. Frida Grahn jobbar mycket i det tysta, men har haft betydande inhopp i båda matcherna. Martina Stålvant som var kanonbra mot Södertälje hade det lite tyngre mot Norrköping, men var ändå väl godkänd.


Det Solna vi möter är inte samma Solna som sist. Vikings är det lag som ändrat laguppställningen flest gånger under säsongen och senaste nytillskottet Katarina Ristic har vi inte mött förut. Som lag har Solna gått lite upp och ner men verkar ha fått ordning på spelet rejält nu till slutspelet. Katarina Andersson och Eureka Brooks står för lagets spets och vi kommer lägga en del krut på att försöka begränsa deras framfart.


Missa inte Northlands första slutspelsmatch i Arcushallen. Kampen om att vara enda obesegrade laget i gruppen går av stapeln på onsdag kl.19. Välkomna!

 

Matcher»2012/2013»Kvartsfinal 3 Northland vs Solna

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan