Stadium Arena, lördag 23 februari kl. 15:00

Kvartsfinal 2
58
Norrköping Dolphins
71
Northland Basket
Matchsponsor: -
Matchboll: -
Försnack

Northland började slutspelet med en vinst mot Telge i Täljehallen och åkte sedan vidare till Norrköping för att förbereda sig på bästa sätt inför match två. Sist vi var i Norrköping blev vi totalt utskåpade och jag tror inte vi kan säga att vi var nöjda med någonting efter den matchen.


Norrköping slog oss även i Luleå, om än med lite blygsammare siffror, och är således det enda lag vi inte vunnit mot den här säsongen. De är utan tvekan ett riktigt bra lag och coach Johansson (Lasse) har verkligen fått ihop spelet på bästa sätt. Elisabeth Egnell, Hanna Johansson, Johanna Källman och Malin Aasa har alla gjort en väldigt stabil säsong och vi såg näst intill rädda ut för dem när vi senast var i Stadium Arena och hälsade på. Förhoppningsvis kan vi visa lite mer tuffhet och respektlöshet den här gången. Gör vi det har vi alla chanser i världen att slå dem, för vi har också ett mycket kompetent lag och en coach Johansson (Micke) som drillat alla detaljer i oändlighet.


Mot Telge klev Martina Stålvant och Anna Barthold fram och visade vägen med 22 poäng vardera. Men flera andra gjorde stabila insatser och det var definitivt vårt lagförsvar och bredden i truppen som gjorde att vi vann mot Telge. Det kändes på stämningen att det var en ny del av säsongen som startat och vi hoppas ta med oss den känslan och självförtroendet vi fick av vinsten in i nästa match.

 

Matcher»2012/2013»Kvartsfinal 2 Dolphins vs Northland

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan