Telgehallen, onsdag 20 februari kl. 19:00

72
Telge Basket
84
Northland Basket
Matchsponsor: -
Matchboll: -
Försnack

I år är det sista gången Basketligan dam spelar gruppspel istället för rakt slutspel. De fyra första i tabellen har bildat en grupp och de fyra nästkommande en annan. Lagen i gruppen möter varandra hemma och borta och sen blir det playoff-matcher för fyra av lagen medan två har spelat färdigt och två går direkt till semifinal. Jag tror ni vet hur det funkar?


Vi är i samma grupp som Telge, Norrköping och Solna och spelar om två direktplatser till semifinalen. I första matchen nu på onsdag möter vi Telge, som vann grundserien. Matchen spelas i Täljehallen och vi vet att det blir tufft men vill ju gärna starta slutspelet med en vinst. Det kan ju behövas lite vind i seglen till nästa omgång då vi åker till Norrköping.


Telge har som vanligt ett väldigt talangfullt och kompetent lag, men de dras som vanligt också med skador och kan tyvärr inte ställa ordinarie lag på banan. Lagets naturliga ledare och kanske bästa spelare Cleo Forsman samt deras största hot under korgarna Paulina Hersler är skadade och borta för resten av säsongen. Även andra spelare har dragits med skador, men resten ska vara spelklara nu när allvaret börjar.


Vilka är det då som vi måste stoppa för att ha en chans att vinna? Först och främst handlar det om de två amerikanska importerna Robinson och McCants. Båda dessa spelare vet verkligen hur man gör poäng och har flera gånger burit laget på sina axlar. Efter dem rankar jag Regan Magarity som farligaste hotet, tjejen är ung och grön men har övertygat i de matcher hon varit hel. Stjärnström, Olheim, Kurt och Holmqvist kommer också vara viktiga för laget och vi kan inte slappna av på någon av dem.


Första slutspelsrundan består av tre veckor med två matcher per vecka, så det rullar på i snabbt tempo. Men fast slutspelet har börjat fortsätter processen att utveckla lagspelet. Förhoppningsvis kommer vi se bättre ut än sist vi var i Täljehallen (första omgången), men samtidigt räknar vi med att det finns fler pinnar kvar på utvecklingsstegen. Vi har haft en del sjukdomar den senaste tiden, just nu är Johanna Lundström och Ellen Nyström inte tillgängliga för spel och vi siktar på att flyga ner med elva spelare.
 

Matcher»2012/2013»Kvartsfinal 1 Telge vs Northland

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan