Aktiviteten, onsdag 5 december kl. 19:00

61
Kvarnby BBK
87
Northland Basket
Matchsponsor: -
Matchboll: -
Försnack

På tisdag reser Northland ner till Göteborg för att på onsdag spela mot Kvarnby. Vi har börjat få lite flyt i spelet och har fyra raka segrar bakom oss. Men det är också så att de senaste matcherna har varit mot lagen på den undre halvan av tabellen. Just nu ligger faktiskt Kvarnby där också, men jag tror att innan grundserien är över kan de ha klättrat ett par steg.


I Kvarnby finns många klasspelare som man måste ha koll på. De har några riktigt rutinerade och välkända ligaprofiler; skarpskytten Elin Söderström, insidehotet Petra Gläser och tuffingen Ashliegh Brown. Men utan att överdriva kan man säga att deras absolut största stjärna är guarden Brittany Smart som nu är tillbaka på allvar efter sina skadebekymmer. Hittills snittar hon 18.5 poäng, 8.5 returer och 4.1 assists per match. Mot Sallén i senaste matchen såg hennes siffror ut så här i nämnda kategorier: 22, 17, 6. Hur vi ska kontrollera denna lilla lirare får vi fundera ordentligt på.


Vi har inte heller brist på klass i vårt lag och det är inte ovanligt att olika spelare sticker ut. I helgen var Alexandra Ferm matchens lirare mot sin gamla klubb Eos. Hon noterades för 19 poäng, fem returer och tre steals. I den matchen hade vi ett par rejäla svackor, då vi inte alls var alerta utan Eos kunde välförtjänt knapra in på vår ledning. Alla matcher består av ”runs” från båda lagen, men sådana riktigt dåliga perioder vill vi visa upp så sällan som möjligt. Mot Kvarnby lyckades Eos ännu bättre efter halvtid, då vände de ett 13-poängsunderläge till seger med sex poäng. Vi får väl vara nöjda med att vi kunde ta oss samman och dra ifrån till en komfortabel seger. Nu när vi möter Kvarnby siktar nog båda lagen på att göra bättre andra halvlekar än mot Eos, vilka som lyckas bäst kan bli matchavgörande.
 

Matcher»2012/2013»Kvarnby vs Northland

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan