Jakobsberg Sporthall, fredag 4 januari kl. 19:00

86
KFUM Järfälla
96
Northland Basket
Matchsponsor: -
Matchboll: -
Försnack

Årets första match


Då var det dags för basketligans och Northlands första match 2013. Vi börjar året med en bortamatch, på fredag väntar Järfälla i Jakobsbergs sporthall. Ett Järfälla som fick fira jullov med en härlig seger i bagaget, de slog nämligen Kvarnby efter två förlängningar precis innan jul.


Vi lyckades också avsluta höstsäsongen med en vinst, och även vår seger var riktigt skön då vi fick revansch på Telge för förlusten i början av säsongen. Efter några dagars vila för att ladda batterierna har träningarna rullat på och vi ser fram emot att spela match igen.


Tyvärr kommer vi ställa upp med långt ifrån fullt lag. Vi har dragits med rejäla sjukdomsproblem den senaste tiden och kan i skrivande stund inte säga vilka som kommer att vara redo för match. Vad vi vet är att Frida Aili inte kommer följa med oss till Stockholm och att varken vår grekiska guard Nafsika Stavridou eller Lykendra Johnsons ersättare har anslutit ännu. Men de krigare vi har kvar kommer ge allt för ytterligare en vinst och alla är beredda att dra ett lite tyngre lass än vanligt.


Vi slog Järfälla i oktober med förkrossande 110-45, men då ställde Stockholmslaget upp utan utländska spelare och saknade även skarpskytten Malin Edlund. Järfällas amerikanskor Harrison och Vital står för en stor del av lagets poäng, returer och assists; så försvaret på dessa två damer kommer vara mycket avgörande för matchens utgång. Och på tal om försvar så måste vi vara vakna då Järfälla gärna jagar sina motståndare över hela banan och hittills förvirrat och försvagat många andra lags anfallsspel.
 

Matcher»2012/2013»Järfälla vs Northland

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan