Eoshallen, onsdag 6 februari kl. 19:00

IK Eos
Northland Basket
Matchsponsor: -
Matchboll: -
Försnack

På onsdag reser Northland hela vägen från Luleå till Lund för match mot Eos. Eos är ett av ligans tuffaste hemmalag och många lag, oberoende av tabellplacering, kan tänka tillbaka på jämna matcher som utspelats i Eoshallen.


Efter en lång resa kan ibland kropp och knopp vara lite sega och det kan ta ett tag innan man hittar rätt rytm i matchen. Den fällan vill vi undvika att hamna i, för Eos tar till vara på chanserna de får när motståndarna inte är på tå. Joanna Ausmann, Julia Tornberg och Anna Seilund är mest tongivande i Lundalaget, men skåningarnas styrka är deras lagspel. De kämpar och sliter för varandra och olika spelare kliver fram och gör topprestationer. Således krävs ett gediget lagarbete av oss i försvar och bestämdhet i anfall.


Ett kärt återseende blir det när vi får träffa vår lagkamrat från förra året, Hanna Isaksson. Hanna har fått spela mycket mer i Eos än för oss och har gjort ett stabilt jobb hittills; hon snittar 14 minuter, tre returer och fem poäng per match. För Alexandra Ferm blir det många kära återseenden då hon kommer ”hem” till Lund för en dag och får träffa tidigare lagkamrater och andra i klubben. Alex kan korgarna i Eoshallen, så vi kan hoppas på att hon bombar i några treor. Alex är en av våra säkraste skyttar och den som aldrig tvekar när det finns ett öppet skott, vilket är väldigt viktigt i vårt anfallsspel.


Det blev som väntat en komfortabel vinst för oss mot 08 Stockholm och nu försöker vi ta med oss de saker som funkade bra för att praktisera dem mot svårare motstånd. Vi vill vinna alla matcher som är kvar, men det är också viktigt att spelet ser ut som vi vill. Varje match (och träning) är en chans att förbättra både de individuella färdigheterna och lagspelet; och vi har en bit kvar innan vårt ”nya” lag är synkat.

 

Matcher»2012/2013»Eos vs Northland

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan