Täljehallen, lördag 6 oktober kl. 14:00

Telge Basket
Northland Basket
Matchsponsor: -
Matchboll: -
Försnack

Northland ställs inför en tuff uppgift redan i första omgången av årets liga. Telge står nämligen för motståndet på lördag och sin hemmahall, sitt tempel har de ju som vana att sällan förlora.


Regerande mästarinnorna Telge har tappat ett gäng spelare från förra säsongen, men fyllt på med tjejer av samma kaliber. Bland annat har Binta Drammeh, Amanda Zahui, Jennifer Kücükkaya och Sally Kabengano lämnat laget för andra utmaningar, men tillbaks har långtidsskadade Paulina Hersler, Cleo Forsman Goga och Regan Magarity kommit samtidigt som värvningarna Josefin Olheim och Jennifer Stjärnström anslutit. Amerikanskorna har även bytts ut, Brittney Thomas och La´Tangela Atkinson mot Angel Robinson och Devona Allgood, och de båda nykomlingarna verkar ha presterat bra under försäsongen. Det ska bli spännande att se hur taktiken och spelet ser ut i år eftersom laget även har ny coach, men kikar man på pappret ser laget alltså minst lika starkt ut som förra året.


Northland har också ny coach då Micke Johansson tagit över rodret i luleålaget. På spelarsidan har många från förra året stannat kvar, vilket alltid ger en trygghet på banan. Frida Aili och Anna Barthold är fortfarande ledarna i laget och alla ungtuppar har blivit ett år äldre och klokare. Nya i gänget är landslagsguarden Martina Stålvant, U20-landslagets Ida Christensen och amerikanskan Lykendra Johnson. Efter en rekordkort försäsong med bara två träningsmatcher kan man lugnt säga att vi har en hyfsat lång väg att vandra innan vi är nöjda med spelet. Enligt ligans coacher är vi favoriter till guldet och det är ju smickrande, men samtidigt ökar pressen att prestera i varje match då alla lag vill slå oss. Telge är som sagt oerhört tuffa hemma i Täljehallen, men självklart går vi in för att försöka stjäla matchen på lördag, det finns ju faktiskt inte många skönare sätt att starta en säsong på!

 

Matcher»2012/2013»6 okt Telge vs Northland

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan