Luleå Energi Arena, fredag 19 oktober kl. 19:00

110
Northland Basket
45
KFUM Järfälla
Matchsponsor: Lulebo
Matchboll: Interflora
Försnack

En av nyheterna för i år är att grundseriens matcher i Luleå kommer att spelas i Arcushallen, eftersom Pontushallen genomgår en rejäl ansiktslyftning. Förhoppningsvis letar folk sig dit, så vi får lika fin inramning på matcherna som vi är vana vid. Första lag att besöka oss är förra årets nykomlingar Järfälla Basket.


Järfälla gjorde flera bra matcher förra året och även om det inte räckte till särskilt många vinster gav Stockholmslaget många motståndare en rejäl utmaning. De störde flera av lagen som kanske trodde att det bara skulle vara att ställa in skorna.


Åke Berlin är ny coach för säsongen och har fått börja året med två förluster. Järfälla har dock saknat sin mest tongivande spelare från förra säsongen, Malin Edlund. Förhoppningsvis är hon snart tillbaks på banan. Första matcherna har de dessutom spelat utan utländska, vi får se om någon hunnit ansluta till på fredag. Ett par spelare som stuckit ut hittills i Järfälla är Emelie Enjebo och Nazita Reyhanian, dessa två leder laget sett till statistiken.


Vi har bara spelat en match och den slutade med knapp förlust efter förlängning. Det var ingen höjdarmatch och jag tror inte motståndarna Telge heller var helt nöjda med sin insats. Med tanke på den korta försäsongen kan vi dock inte klaga alltför mycket på spelet, utan jobbar vidare därifrån vi är. Målet just nu är att lära av våra misstag och bli lite bättre för varje dag som går. Redan inför förra matchen nämnde jag att vi har en lång väg kvar till toppen, men förhoppningsvis ska både vi och ni som såg oss på försäsongen eller i Södertälje få se ett Northland som tagit ett par steg framåt sedan dess.


Efter Telgematchen har vi haft hela två veckor fyllda av träning, vilket har gjort att suget efter match vuxit sig rejält stort. Men nu är det alltså äntligen dags. Vi har längtat, ni också hoppas jag! Välkomna till Arcushallen på premiär, fredag kl.19.00.
 

Matcher»2012/2013»19 okt Northland vs Järfälla

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan