Fryshuset, måndag 26 november kl. 19:00

34
08 Stockholm HR
99
Northland Basket
Matchsponsor: -
Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

Stensäker seger i Fryshuset

Efter en tam start av matchen, framförallt i returtagningen, trummade Northland på för fullt och kunde tillslut vinna med 99-34. 

Tre av de stora bitarna som laget fokuserat mycket på är strukturerat anfall, med hot både på drives och utifrån och mindre tvekan hos spelarna. Detta lyckades laget bra med och varvade attacker mot korgen, insidespel och  med fint skytte uifrån. Ett annat fokus har varit att hålla uppe intensiteten i defensiven, och även där lyckades laget bra.  08 hade väldigt svårt att ta sig fram till korgarna. Däremot måste laget jobba hårdare på returtagningen. Idag lyckades man bra med de offensiva returerna, men defensivt finns det ännu mer att jobba på.

08 är ett väldigt ungt lag och man måste ge dem en eloge för att de kämpar hårt hela matchen, men idag hade de inte en chans mot Northlands starka lag. Coach Johansson matchade hela laget jämt, där för ovanlighetens skull Anna Barthold fick ta det lite lugnare. Det var dock ett taktistk drag på grund av att laget spelar redan imorgon igen. Dessutom spelar Northland fyra matcher på 10 dagar och med en sådan bredd som laget har fungerar det utmärkt att spela alla lika mycket.

Lykedra Johnson gjorde en double double med 12 poäng och 14 returer, Frida Grahn satte 6 av 7 tvåpoängare, Josefin Vesterberg fyra blockar och Martina Stålvant hade 9 assist.

Nu laddar laget om och sover i Stockholm för att tidigt imorgon bitti flyga till Gotland för mötet med Visby.

 

Matcher»2012/2013»08 vs Northland

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan