Luleå Energi Arena, onsdag 28 mars kl. 19:00

86
Northland Basket
65
Mark Basket
Matchsponsor: Tandlaget & Riksbyggen
Matchboll: Max Matthiessen & NCC
Försnack
Matchreferat

2-1 till Northland


Efter en bra start och en bra avslutning kunde Northland ta sin andra raka hemmavinst mot Mark Basket och leder nu med 2-1 i matcher. Slutresultatet blev 86-65 och vi har nu en gyllene chans att ta oss till final på lördag.


Det syntes från start att vi var taggade att visa att vi kunde spela tuffare än vad vi gjorde nere i Kinna. Då blev vi som bekant överkörda i returtagningen och den detaljen var något vi lagt mycket fokus på att förbättra. Returtagning är ganska svårt att träna på och handlar ju inte om taktik utan mer om vilja och aggressivitet, och är något man helt enkelt måste plocka fram i matcher som dessa. Och idag gjorde vi ett mycket bättre jobb än senast, vi vann returtagningen med 49-32 och höll Mark på tio offensiva returer jämfört med de 23 de tog hemma i Kinnahallen. Detta blev givetvis en av faktorerna som avgjorde var vinsten tillslut hamnade.


Trots poängöverläge hela matchen var det inte förrän i fjärde perioden som matchen avgjordes. I första perioden ledde vi som mest med 14 poäng, i andra med 15 och i tredje med 18, men Mark kom tillbaks gång efter gång och det kändes som sagt inte säkert förrän mot slutet av matchen. Är det något vi måste ha lärt oss om Mark nu är att de aldrig ger sig och är ett lag som är otroligt bra på att utnyttja de lägen när man slarvar eller slappnar av. De kan göra 10-0-runs på ett ögonblick om man inte är på sin vakt. Förhoppningsvis kan vi ta med oss den lärdomen och prestera bättre nere i Kinna än vad vi gjort hittills denna säsong och avgöra den här serien nu på lördag.


Ska vi nämna något om de individuella insatserna idag är jag mest nöjd med Traci Edwards som visade att senaste matchen bara var en dålig dag på jobbet. Idag spelade hon med tuffhet och energi igen och skrapade ihop 15 poäng, sju returer och fem assists. Anna Barthold visade ikväll vilken tuffing hon är och lyfte sig också jämfört med tidigare matcher i den här serien. Hon slutade på 17 poäng och 12 returer. Josefin Vesterberg jobbade i det tysta idag, men belönades innan match med priset som årets rookie. Otroligt välförtjänt och vi är alla glada och stolta över vår lilla Josse!

 

Northland Basket-Mark Basket 86-65 (23-12, 15-16, 19-20, 29-17)
Northland: Anna Barthold 17, Silvia Luz 17, Traci Edwards 15, Frida Aili 15, Alexandra Ferm 9, Josefin Vesterberg 5, Ellen Nyström 4, Frida Grahn 4.
Mark: Kristin Turk 13, Ashley Key 11, Kristin Mikkelsen 9, Lucille Fredriksson 8, Hanna Brändmark 8, Lisa Knutsson 6, Johanna Jerebko 5, Therese Andersson Broman 3, Stina Söderberg 2.

 

Matcher»2011/2012»Semifinal 3 Northland Basket vs Mark

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan