Täljehallen, lördag 14 april kl. 16:00

78
Telge Basket
67
Northland Basket
Matchsponsor: -
Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

Grattis Telge


Telge siktade hela tiden på tre raka finalvinster, men vi hade självfallet som mål att spoliera deras planer. Tyvärr gick det inte alls vägen och man kan inte annat än gratulera Telge till guldet och en i övrigt stark säsong.


I final nummer tre i Täljehallen visade Telge att de är det bästa laget när det gäller. Vi var ett steg efter nästan hela tiden och även om vi kämpade tappert ända in i slutet syntes det ganska tydligt vilket lag som var snäppet vassare. La´Tangela Atkinson gjorde en fenomenal match och ledde, tillsammans med MVP Brittney Thomas, laget hela vägen till ett andra raka guld.


Men det var egentligen inte i lördags vi förlorade guldet, utan i de två tidigare matcherna. I första matchen var vi nära och kände att vi med lite mer skärpa och tur hade kunnnat stjäla den. Match två finns inte mycket att säga om, den skulle vi bara ha vunnit. Men på något mirakulöst sätt kunde Telge vinna och nog visade de redan där hur otroligt starka och tuffa de är när något viktigt står på spel?


Jag är stolt över hur tjejerna tacklade den förlusten och trots en deppig kväll kom till hallen dagen efter med tron på att vi kunde vända detta. Utan det hade vi inte ens behövt åka ner för att spela match tre. Nu räckte det ändå inte, men vi gjorde ett försök och man kan inte mer än gratulera Telge till en väl genomförd matchserie och ytterligare ett guld.


Stort tack till alla våra fans som följt och stöttat oss i vått och torrt, vi hade velat bjuda er på en hemmamatch till... Nu återstår bara att blicka framåt och är det något jag kan lova i denna stund så är det att Northland Basket aldrig ger upp och redan planerar och längtar efter nästa säsong. Tack för i år.

 

Matcher»2011/2012»Final 3 Telge vs Northland Basket

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan