Täljehallen, måndag 9 april kl. 16:00

Final 1
70
Telge Basket
66
Northland Basket
Matchsponsor: -
Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

Telge knep första


Returtagningen blev en avgörande faktor när Telge besegrade oss i den första finalen. De tog 24 offensiva returer och lika många defensiva, medan vi bara mäktade med 27 totalt. Det är ingen nyhet att Telge är ett bra returtagarlag och trots avsaknaden av Binta Drammeh lyckades de alltså återigen krossa oss under korgarna. Men vinstmarginalen blev bara fyra poäng och vi ser redan fram emot returen i Luleå på onsdag.


Första halvlek blev en jämn historia och jag tycker att vi gjorde ett bra jobb defensivt om man bortser från returtagningen. Traci Edwards lyckades hålla ordning på Amanda Zahui som bara fick iväg ett skott under första tjugo minuterna. Brittney Thomas och La´Tangela Atkinson var hittills mest framträdande i Telge med 11 respektive 13 poäng. Vi åkte på två snabba fouls på Frida Aili och tappade då lite i vår aggressivitet offensivt. Tyvärr gav vi även bort lite för många enkla bollar och det var framförallt det och returtagningen vi pratade om i pausen. Ställning 33-31.


Tyvärr lyckades vi inte särskilt mycket bättre i returtagningen i andra halvlek och känslan var att många gånger var det just det som gjorde att Telge lyckades göra poäng. De är fantastiskt svåra att stoppa som lag när det gäller returerna, men vi måste göra ett bättre jobb och se till att alla är med och hjälper till på den punkten i nästa match. Under andra halvlek fortsatte matchen att vara jämn, även om Telge ryckte ifrån några poäng då och då. Inför fjärde hade vi äntligen lyckats vända på steken och ledde med tre poäng. Tyvärr klarade vi inte av att förvalta den ledningen utan Telge gjorde istället en stark 12-0-run och gick upp i niopoängsledning. Vi knöt dock nävarna ytterligare en gång och lyckades knapra igen nästan hela försprånget, men dessvärre hade vi inte tillräcklig skärpa i de avgörande ögonblicken för att ta över ledningen utan Telge kunde hålla undan och vinna med 70-66.


Edwards gjorde en bra match och blev poängbäst med 17. Silvia Luz och Anna Barthold jobbade ihop varsin double-double, Silvia genom 14 poäng och tio assist och Anna med tio poäng och tio returer. Klart bäst i Telge var Atkinson med 20 poäng och 17 returer, men även Zahui, Thomas och Holmqvist var framträdande i statistiken.


Det blev så jämnt som jag hade trott och hoppats innan matchen. Precis så som man vill att det ska vara i en final. Tyvärr lyckades vi inte rå på Telge denna gång, men vi ser som sagt fram emot nästa match och räknar då med ytterligare en holmgång.

 

Telge Basket- Northland Basket 70-66 (19-17, 14-14, 13-18, 24-17)
Northland: Traci Edwards 17, Silvia Luz 14, Frida Aili 11, Anna Barthold 10, Alexandra Ferm 5, Josefin Vesterberg 4, Frida Grahn 3, Ellen Nyström 2.
Telge: La´Tangela Atkinson 20, Brittney Thomas 17, Ulrika Holmqvist 12, Amanda Zahui 11, Salome Kabengano 7, Jennifer Kücükkaya 3.
 

Matcher»2011/2012»Final 1 Telge vs Northland Basket

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan