Luleå Energi Arena, onsdag 7 mars kl. 19:00

Matchboll: Norrlandsjord
Försnack
Matchreferat

Ny förlust för Northland

Efter ännu en match som gick lite för mycket upp och ner kan man inte vara nöjd, trots att förlustmarginalen bara blev sju poäng till slut. En stark upphämtning under de sista minuterna snyggade siffrorna till 66-73.

Telge kom till spel utan Salome Kabengano, och fem spelare fick spela tunga minuter. Segerorganisatörer framåt för Södertäljelaget var Binta Drammeh, La´Tangela Atkinson och Brittney Thomas. Tyvärr lyckades vi inte stoppa dessa tre, som tillsammans gjorde 58 av Telges 73 poäng. Däremot hade vi bättre koll på insideparet Amanda Zahui och Ulrika Holmqvist som bara fick göra 15 poäng tillsammans.

Returtagningen såg mycket bra ut för oss till en början, vi ledde med 23-19 i halvtid och hade dessutom tagit hela 14 offensiva returer. Tredje perioden blev vårt fall, då vi tyvärr inte bara tappade i returtagningen utan även både i försvaret och anfallet.
Telge var på väg mot en komfortabel seger, men sista fyra minuterna lyckades vi som sagt snygga till siffrorna och avslutningen 13-4 gav slutresultatet 66-73.

Nu avgörs det hela på söndag, då vi och Solna gör upp om tredjeplatsen. Vi har råd att förlora med fem poäng, men tänker självfallet inte på något annat än att gå för vinst i den matchen.

Northland Basket-Telge Basket 66-73 (17-24, 17-11, 21-14)
Northland: Ellen Nyström 14, Anna Barthold 12, Josefin Vesterberg 10, Frida Aili 9, Silvia Luz 9, Traci Edwards 8, Frida Grahn 4.
Telge: Binta Drammeh 21, Brittney Thomas 20, La´Tangela Atkinson 17, Amanda Zahui 9, Ulrika Holmqvist 6.