Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

Första förlusten

Efter en ganska svängig match, där Solna oftast satt i förarsätet inkasserade Northland sin första förlust. Katarina Andersson och Pamela Rosanio var tongivande i hemmalaget med 21 poäng och 11 returer var.
Trots en ganska lågprocentig offensiv stod det hela 20 lika efter första perioden. Solna hade skjutit i 11 av 11 straffar efter att vi bjudit dem på en del gratiskast. Båda lagen hade slängt bort ganska många bollar, men med facit i hand borde vi nog ha lett med några poäng efter tio minuter.

Andra perioden vann Solna med åtta poäng efter bland annat en stark 11-0-run. Effektivast framåt hittills hade Rosanio och Bacon varit med 12 respektive 13 poäng. Katarina Andersson stod på beskedliga fem poäng och hela tre fouls, vilket vi hoppades skulle gynna oss i andra halvlek. Vi hade spritt poänggörandet ganska ordentligt, men ska man lyfta fram någons insats väljer jag Josefin Vesterberg. Hon gjorde ett par mycket bra byten och bidrog med fem poäng, fyra returer och tufft försvar. Ställningen i halvtid: 41-33.

Vi gjorde en stabil tredje period, där vi hittade tillbaks till försvaret vi ville spela och höll Solna på 13 poäng. Alexandra Ferm och Frida Aili hittade korgen i några bra attacker, så efter trettio minuter var Solnas ledning nere i två poäng (53-51) och vi var på väg in i matchen. Solna å sin sida hade äntligen börjat hitta in med bollarna till Andersson och hon tackade genom att få jobbet gjort. Med åtta poäng under tredje visade hon några av sina styrkor.

I fjärde perioden när matchen skulle avgöras var Solna definitivt storleken större än oss. Andersson kom igång rejält och vår ork började tryta en aning. Med ytterligare åtta poäng samt fyra returer och fyra blockar var ”Katta” definitivt periodens gigant. Vi körde fast offensivt och även om vi kämpade tappert in i det sista räckte det inte idag mot ett aningen vassare Solna Vikings. Matchen slutade 74-62 och säsongens första förlust var ett faktum.

Självklart saknade vi Traci Edwards, Allis Nyström och Janne Johansson idag, men de som var på plats gjorde ett försök att rubba ett revanschsuget Solna. Idag räckte det inte hela vägen, men vi tar vår första förlust med jämnmod och jobbar vidare mot nya mål.

Solna Vikings-Northland Basket 74-62 (20-20, 21-13, 12-18, 21-11)
Northland: Alexandra Ferm 16, Anna Barthold 13, Frida Aili 8, Frida Grahn 8, Josefin Vesterberg 7, Silvia Luz 7, Ellen Nyström 3.
Solna: Katarina Andersson 21, Pamela Rosanio 21, Christy Bacon 14, Celeste Hoewisch 7, Luciana Jonson 5, Olga Kjelsson 2, Jenny Andersson 2, Katarina Milenkovic 2.