Täljehallen, söndag 5 februari kl. 16:00

Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

Northland utspelade

Efter matchen i fredags skrev jag att vi var bättre än Eos på det mesta. I dagens match var vi sämre än våra motståndare på allt. Telge dominerade tillställningen från början till slut och när slutsignalen äntligen ljöd lyste smått obehagliga 101-60 på tavlan.

Telge rivstartade matchen och ledde med 12-0 innan vi äntligen fick bollen i korgen. Nog trodde man väl då att vi skulle kunna resa oss och ändå göra match av saken. Men ju längre matchen led desto mer kände man att det inte var vår dag idag. Telge spelade med självförtroende, tempo och tuffhet. I första halvlek hade Brittney Thomas, Binta Drammeh och La´Tangela Atkinson stundtals lekstuga i offensiven och vi presterade inte ens nära det lagdefense vi visade upp i fredags.

Telges ledning var 17 poäng i halvtid och självklart kände vi att hoppet fanns kvar inför andra halvan. Men Telge ville annat och släckte snabbt vårt lilla hopp. Lekstugan fortsatte och nu klev även Amanda Zahui ordentligt in i matchen. Period tre slutade 28-14 och period fyra 24-14. Man kan lugnt konstatera att när Telge är bra och dessutom har lite flyt är de fantastiskt svårstoppade.

Det finns väl egentligen inget positivt att lyfta fram från den här matchen när det gäller vår prestation. De fans som gick hem i halvtid gjorde rätt. Det enda vi kan göra nu är att lära så mycket vi kan av detta debacle och gå vidare. Det gäller att studsa tillbaks snabbt för på tisdag är det match igen.

Telge Basket - Northland Basket 101-60 (28-12, 21-20, 28-14, 24-14)
Northland: Silvia Luz 15, Anna Barthld 13, Traci Edwards 11, Frida Grahn 7, Ellen Nyström 5, Anna-Lisa Vestin 4, Johanna Lundström 3, Josefin Vesterberg 2.
Telge: La´Tangela Atkinson 28, Binta Drammeh 26, Amanda Zahui 21, Brittney Thomas 18, Ulrica Holmqvist 5, Helena Kurt 3.