Vinn en spaweekend för två personer på Furunäset hotell & konferens eller varför inte en gourmet-weekendpåse från Hemmagastronomi.

Vinnarögon, presenteras av Specsavers.

Byggtävlingen presenteras av NCC.

Försnack
Matchreferat

Vissa saker i kvällens match mellan Northland och Solna blev precis som många hade väntat sig. Tempot var högt, spelet var fysiskt och det syntes på spelarna att ikväll var det allvar. Men inte trodde väl någon att segermarginalen för hemmalaget skulle bli nästan tjugo poäng?

Solna började matchen med två säkra poäng och det var faktiskt enda gången i matchen som de var i ledning. Som så ofta i början av stora matcher var det lite darrigt från båda lagen. Vi byggde upp en liten ledning (16-7), men Solna kom igen innan första pausen och perioden slutade 19-16. Så långt hade hela tio spelare gjort poäng och nio varit med och tagit returer, så ingen stack direkt ut.

I period två gjorde vi det stora rycket. Alexandra Ferm gick i täten med grymt försvarsarbete, nio poäng och tre assists. Försvaret var över lag mycket bra i denna period och alla slet som djur för att tvinga Solna till svåra avslut. Christy Bacon hade i halvtid fått i åtta poäng, men ingen annan i Solna lyckades göra fler än två spelmål under första tjugo minuterna. Stor eloge till tjejerna för försvarsarbetet i allmänhet och insideförsvaret i synnerhet.

Trots stor ledning inför andra halvan (45-27) var det inte läge att slappna av. Möter man ett bra lag kan det svänga snabbt. Solna började tredje perioden bäst och knaprade in några poäng de första fem minuterna. Men vi lyckades få ordning på spelet och förlorade bara perioden med två poäng. Returtagningen som än så länge varit jämn, dominerade vi totalt i tredje perioden (14-4).

Ställningen var alltså 64-48 inför fjärde perioden och sista tio blev en poängsnål tillställning. Vi vann fjärde med 10-7 och hela matchen med 74-55. Lagförsvaret och returtagningen får höga poäng ikväll. Vi höll Solna på 55 poäng och vann returtagningen med 50-32. Framåt hade vi åtta spelare som scorade och alla i startfemman gjorde över tio poäng. Jag skulle kunna hylla hur många spelare som helst efter en match som denna. Men jag väljer att återigen lyfta fram vår golvgeneral Silvia Luz, som ikväll var en ynka passning ifrån en triple-double. Hon slutade på 14 poäng, 11 returer och nio assists. Mäktigt!

Northland Basket-Solna Vikings 74-55 (19-16, 26-11, 19-21, 10-7)
Northland: Silvia Luz 14, Anna Barthold 13, Frida Grahn 13, Traci Edwards 13 (14r), Alexandra Ferm 12, Ellen Nyström 4, Josefin Vesterberg 3, Allis Nyström 2.
Solna: Christy Bacon 12, Lisa Ängefjord 12, Katarina Andersson 11, Pamela Rosanio 7, Niki Avery 6, Luciana Jonson 3, Olga Kjellsson 2, Jenny Andersson 2.