Stadium Arena, söndag 4 december kl. 15:00

Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

I helgens andra match, mot Norrköping Dolphins visste vi att det skulle krävas ytterligare ett snäpp av koncentration och ansträngning för att inte åka på säsongens första torsk. Norrköping hade också spelat match under lördagen, så det var två rejält uppvärmda lag som drabbade samman i Stadium Arena idag.

Matchen började med offensiv lycka för båda lagen. Första perioden slutade 22-30 till oss och de som tycker försvar är den viktigaste ingrediensen i en bra basketmatch var inte nöjda. Maria Nilsson och Johanna Källman i Dolphins var skarpskyttarna vi inte fick tag i, de petade i åtta poäng var. Traci Edwards och Silvia Luz var våra mest lyckosamma poänggörare, båda stod på tio poäng efter tio minuter.

I andra perioden lyckades vi aningen bättre med vårt lagförsvar och höll Norrköping på 14 poäng. Framåt fick flera spelare fina lägen och vi spred poänggörandet bra. Alexandra Ferm var bäst på sju, och tillsammans fick vi ihop 23. Halvtidsresultatet 36-53 kändes som en stabil ledning. Men tredje perioden, som ofta är väldigt avgörande i en match gick till Norrköping. Nilsson fortsatte vara den spelare vi hade störst problem med, hon scorade ytterligare sju poäng. Norrköpings stabila skytte kombinerat med ett försvar som vi om och om igen fastnade i gjorde att de vann perioden med 21-13. 57-66 med tio minuter kvar att spela gav matchen lite nerv.

I fjärde turades lagen om att göra poäng, men även misstag som fick coacherna att slita sitt hår. Det blev en kamp nästan hela vägen in över mållinjen. När vi som mest behövde det klev, som så ofta, iskalla Alexandra Ferm fram och gjorde poäng från både här och där. Hennes tio i under sista tian var mycket viktiga. Returtagningen, som vi vann med 41-26, var en avgörande del i den här matchen. Försvaret var det definitivt inte. Norrköping bjöd verkligen upp till dans och lyckades störa oss rejält idag. Maria Nilsson, Hayet Neffati och Johanna Källman sköt stundtals sönder oss, men som tur var hade vi många offensiva hot som blev för svåra för Norrköping att stoppa. Att vi gör 90 poäng framåt är förstås lysande, men det håller inte i längden att förlita sig på anfallet. Försvaret måste bli bättre. Vi åker hemåt med ytterligare två vinster i bagaget, men har mycket att jobba på framöver.

Norrköping Dolphins –Northland Basket 78-90 (22-30, 14-23, 21-13, 21-24)