Luleå Energi Arena, fredag 3 februari kl. 19:00

75
Northland Basket
43
IK Eos
Matchsponsor: Lulebo
Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

Bra försvar gav vinst för Northland


De första fem minuterna var det en jämn match då Eos gästade Luleå, men efter det täppte Northland till i försvaret och kunde glida ifrån till en enkel seger. Northland var bättre än Eos på det mesta ikväll, så det var inte så konstigt att differensen mellan lagen slutligen stannade på 32 poäng, 75-43.


Det som lade grunden till segern var försvaret som vi visade upp i stora delar av matchen. Till exempel höll vi Eos på två poäng i den andra perioden, två poäng som dessutom gjordes på straffkast. Det var ett framgångsrikt försvarsspel som genomfördes av hemmalaget och gästerna hade ofta problem att komma till bra avslut. När vi dessutom kunde kontrollera returtagningen var det inte mycket mer Eos kunde göra än att fortsätta kämpa. Och är det något man ska ge skånelaget en eloge för, så är det att de verkligen aldrig slutar kämpa. Till och med när det återstår ynka 35 sekunder av matchen hör man ”kom igen nu tjejer, sluta inte kämpa” från banan.


Vi kämpade också på bra idag och många spelare slet riktigt hårt i försvaret. Minnesbilder från matchen är bland annat alla de gånger Ellen Nyström låg på golvet efter att ha kastat sig efter en boll eller vägrat kliva undan när motståndarna försökt ta sig till korgen. Även hur vi som lag jobbade tillsammans för att hindra Eos från att hitta fram till enkla lägen är något vi definitivt ska ta med oss från den här matchen.


Offensivt hade Silvia Luz en bra dag på jobbet. Mycket högprocentigt sköt hon i 23 poäng. Glädjande var att Traci Edwards hittat korgen igen och hon tog verkligen för sig i färgen idag, 15 säkra poäng bidrog hon med. Josefin Vesterberg går från klarhet till klarhet och efter en lysande träningsvecka var hon ikväll återigen mycket framträdande med 12 poäng och sju returer samt stabilt försvarsarbete.

Northland Basket – IK Eos 75-43 (26-19, 19-2, 16-13, 14-9)
Northland: Silvia Luz 23, Traci Edwards 15, Josefin Vesterberg 12, Frida Grahn 10, Anna Barthold 8, Ellen Nyström 4, Johanna Lundström 3.
Eos: Kajsa Lundahl 10, Ira Otamiri 8, Joanna Ausmann 7, Simona Bartkova 6, Maja Nilsson 3, Erika Persson 3, Louise Angel 2, Natalia Höglund 2, Sofia Klackenberg 2.


 

Matcher»2011/2012»3 feb Northland Basket vs IK Eos

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan