Täljehallen, onsdag 29 februari kl. 19:00

Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

Northland gav Telge en match

Efter fyrtio minuter stod Telge återigen som segrare, men den här gången bjöd vi upp till mer kamp än senast vi var i Täljehallen. Förlust med 86-78 känns faktiskt helt okej just nu…

Telge startade matchen väldigt starkt och försvarsmässigt var vi ofta ett steg efter. De första fem minuterna byggde Telge upp en tiopoängsledning, mycket tack vare Binta Drammeh och Amanda Zahui som spelade väldigt inspirerat. De följande fem minuterna förlorade vi bara med två poäng, bland annat efter effektivt anfallsspel av Frida Aili. Telge dominerade returtagningen totalt den första perioden och fick många poäng på sina extrachanser. Resultatet 30-18 efter första perioden gjorde nog att många trodde att det skulle bli ytterligare en storvinst för Södertäljelaget. Men vi ville annat.

Andra perioden vann vi med två poäng och även fast Telge fortsatte producera framåt kändes det som att vi var på väg in i matchen. Vi vann returtagningen i andra perioden och Aili fortsatte vara effektiv framåt, med god hjälp från bland andra Frida Grahn och Josefin Vesterberg. 24-26 i andra gav 54-44 i halvtid.

Tredje perioden började dåligt framåt för båda lagen och blev den klart poängsnålaste i matchen. Till slut var det hemmalaget som fick peta i några bollar och vips var vårt underläge uppe i 17 poäng. Nu var det dags att steppa upp om inte tåget skulle rulla ifrån oss. Och det gjorde tjejerna precis när det behövdes som mest. Vi avslutade perioden med 11-4, så inför fjärde var avståndet återigen nere i tio poäng, 65-55.

I fjärde kände vi hela tiden att vi faktiskt hade chansen att vända på steken. Vi knaprade sakta in på Telges ledning och vi kom så nära som fem poäng innan ett par snabba spelvändningar av Telge avgjorde matchen. Ser man på matchen i helhet så var returtagningen (46-29 till Telge), Telges trepoängsskytte (9/16) samt vår straffkastprocent (50%) avgörande faktorer för var vinsten hamnade ikväll.

Vesterberg gjorde en lysande fjärde period för oss med hela 11 poäng, Aili avslutade starkt efter att ha varit något osynlig under den andra halvan av matchen. Hennes första halvlek var däremot magnifik, då hon stod för 18 poäng, två steals och tre returer. Även Grahn gjorde en stabil första halvlek då hon gjorde 10 av sina 12 poäng.

Trots förlust tycker jag vi måste vara nöjda över det stora kliv i rätt riktning vi tagit om man jämför med senaste matchen mot Telge. Bara känslan att kunna störa lagmaskinen Telge Basket är nyttig inför kommande matcher i slutspelet. Silvia Luz spelade återigen hela matchen och gjorde totalt en bra match med 11 poäng och fem assists. Anna Barthold var också mycket tongivande med 15 poäng och sju returer samt ett enormt slit matchen igenom. Traci Edwards var egentligen inte riktigt redo för att spela match, men kämpade på bra med sin smärtande fot och gjorde 21 helt okej minuter.

Telge Basket – Northland Basket 86-78 (30-18, 24-26, 11-11, 21-23)
Northland: Frida Aili 22 (4ass, 4 steals), Josefin Vesterberg 16 (6r), Anna Barthold 15 (6r), Frida Grahn 12, Silvia Luz 11 (5ass), Traci Edwards 2.
Telge: Binta Drammeh 23, Amanda Zahui 21, Brittney Thomas 16, La´Tangela Atkinson 16, Ulrica Holmqvist 5, Helena Kurt 3, Salome Kabengano 2.