Waldorf

Försnack
Matchreferat

Vinst i rekordmatch

Northland Basket vann hemma mot Telge Basket inför en rekordpublik (i grundseriematch) på 1517 personer. Det blev som väntat en riktig holmgång, och att segermarginalen blev hela tio poäng berodde mycket på att Telge tvingades jaga i slutet och ställa oss på straffkastlinjen.

Vi började matchen bra och Alexandra Ferm var bäst! Hon var stekhet från början, stod för våra första åtta poäng och hann med 13 innan perioden var slut. Efter fem minuter hade vi tagit ett litet grepp och ledde med 13-7. Men andra femman gick till Telge, 5-11 till dem gav 18 lika efter en period.

I andra perioden var det fler Northlandspelare som vaknade i offensiven. Anna Barthold, Frida Grahn och Traci Edwards var väldigt högprocentiga i sina avslut och vi kunde återigen koppla ett litet grepp om matchen. Hittills hade det varit en välspelad match från båda lagen och det märktes på spelarna, coacherna och publiken att det var ett riktigt toppmöte. 41-34 var en skön ledning att ha i paus, men inte mycket att hurra för om man inte förvaltar den.

Vilket vi inte gjorde. Telge kom ut pigga i tredje perioden och vi körde fast totalt. Vi började slå riktigt dåliga passningar samtidigt som vi missade detaljer i försvaret som vi hittills genomfört bra. En 10-0-run gjorde att Telge nu var uppe i ledning 44-41. Deras försvarsspel var stundtals lysande, samtidigt som vi spelade väldigt avvaktande framåt. Försvaret lyckades vi åtminstone skärpa till och perioden slutade 12-7 till Telge, vilket gav 48-46 till oss efter tre perioder.

När det sedan skulle avgöras i fjärde perioden klev våra ”stjärnor” fram. Silvia Luz, Traci, Anna och Alexandra var coola framåt och hittade de lägen vi behövde för att avgöra. Sally Kabengano gjorde en bra sista period för Telge, men blev alltför ensam. När bara cirka 90 sekunder återstod tvingades Telge att börja jaga och vi kunde dryga ut vår sexpoängsledning till vinst med 68-58.

Totalt sett var det en försvarsorienterad match och vi är mycket nöjda med att hålla Telge under 60 poäng. Visst gjorde vi en del misstag, men överlag lyckades vi hålla oss till vår defensiva plan. Traci gjorde en kanonmatch och vann klart matchen i matchen mot Amanda Zahui. Amanda fick inte dominera som hon ofta gör och slutade ikväll på endast sex poäng.

Northland Basket fick bjuda rekordpubliken på ytterligare en vinst och fortsätter toppa ligan som enda obesegrade lag. Idag hade vi bara fem spelare som gjorde poäng, men fortfarande flera som bidrog på annat sätt. Vi har till exempel Josefin Vesterberg som spelade felfritt försvar de åtta minuter hon var på banan, och Ellen Nyström som hann med fem assists på sina 15 minuter.

Northland Basket – Telge Basket 68-58 (18-18, 23-16, 7-12, 20-12)
Northland: Alexandra Ferm 20p, Traci Edwards 17p, Anna Berthold 13p, 11r, Silvia Luz 10p, 8ass, Frida Grahn 8p, 6r.
Telge: Binta Drammeh 16, Salome Kabengano 12, Brittney Thomas 10, Jennifer Kücükkaya 8, Amanda Zahui 6, Regan Magarity 3, Ulrica Holmqvist 2, Chloe Kerr 1.