Luleå Energi Arena, fredag 27 januari kl. 19:00

Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

Vinst mot Visby

Northland bjöd inte på någon topprestation ikväll, men lyckades ändå slå ett decimerat Visby med 86-62. Vinsten grundlades i första halvlek och en 23-poängs ledning i paus gjorde att matchen i princip redan var över och andra halvan blev något avslagen.

I första halvlek lyckades vi hålla hyfsat tempo, hitta enkla lägen och lägga i ett godkänt antal bollar. Försvarsmässigt tappade vi bort Jeannie Saunders lite i andra perioden, men förutom det hade vi bra kontroll över Visby. Returtagningen ledde vi också stort och matchen kändes som sagt över efter 20 minuter.

I andra halvlek tappade vi fart och gjorde det mesta lite sämre än i första. Vi hittade inte lika bra lägen i offensiven och många av skotten vi fick missade vi. Vi sköt dåligt på straffarna och kastade även bort fler bollar. Defensivt spelade vi stundtals bra, men i fjärde perioden släppte vi in 23 poäng vilket gjorde att Visby snyggade till siffrorna lite grann.

Ingen lysande prestation alltså. Men en vinst är en vinst och flera spelare gjorde bra perioder under matchens gång. Traci Edwards missade många närskott, men fick ändå i 13 poäng. Hon tog även nio returer varav fem offensiva. Anna Barthold skrapade ihop en double-double med 14 poäng och tio returer. Silvia Luz bjöd på ett antal fina passningar och sköt dessutom själv i 20 poäng. Frida Aili var pigg i benen och petade 15 poäng samt hade fem assists innan hon mot slutet fick kliva av med ett finger ur led. Ellen Nyström spelade bra försvar matchen igenom och var högprocentig på sina tvåpoängare.

Visby som saknade några spelare kämpade på bra och vann som sagt fjärde perioden. Mest framstående hos gästerna var Saunders med 16 poäng, sex returer, fyra steals och fyra assists.

Northland Basket – Visby Ladies 86-62 (20-12, 31-16, 16-11, 19-23)
Northland: Silvia Luz 20, Frida Aili 15, Anna Barthold 14, Traci Edwards 13, Ellen Nyström 10, Frida Grahn 8, Josefin Vesterberg 6.
Visby: Jeannie Saunders 16, Ashleigh Brown 11, Caroline Danielsson 9, Eva Hägg-Myntti 8, Josefine Loob 7, Hanna Munthe-Gottberg 6, Annica Nybom 3, Sofia Rönnqvist 2.