Kinnahallen, söndag 22 januari kl. 15:00

Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

Förlust nummer två för Northland Basket

Precis som väntat blev det en väldigt intensiv och tuff match nere i Kinnahallen. Kristin Turk storspelade för Mark vilket var väldigt avgörande för matchens utgång. 75-70 till hemmalaget gjorde att Northland basket fick resa hemåt med säsongens andra förlust i bagaget.

Vi började bäst och hade en liten ledning under de fem-sex första minuterna. Efter det kom Mark igång och vände matchen till enpoängsledning efter en period, 20-19. Första perioden var ganska svängig med runs av båda lagen. För oss stack Ellen Nyström ut i defensiven med tre steals , medan Anna Barthold, Frida Aili och Josefin Vesterberg var effektiva framåt. För hemmalaget presenterade sig Turk tidigt i matchen och hade nio poäng efter tio minuter.

I andra perioden fick vi bättre stopp i defensiven och släppte bara in 12 poäng. Frida Grahn som hade en lite knackig start kom igång och gjorde sju poäng. Vi hittade även en del bra lägen under korgen där Traci Edwards petade i fem. Vi vann returtagningen i denna period, en viktig faktor när man spelar mot returstarka Mark. Vid ställningen 27-23 gjorde vi en bra period och gick upp i ledning till 27-33. Mark avslutade sen perioden bäst och vi bjöd dem även på kvartens sista skott vilket gav halvtidsresultatet 32-35.

Tyvärr startade vi tredje perioden lite lojt och slarvigt. Mark utnyttjade det omedelbart och inledde perioden piggt med 11-2. Efter en timeout fick vi lite ordning på spelet igen, men lyckades inte jobba ikapp de nio poäng som de vann de första minuterna med. 25-16 i tredje gav ett sexpoängsunderläge för oss att försöka ta ikapp i fjärde. Turk hade nu definitivt börjat få upp ångan, 14 poäng kom från hennes bössa i tredje perioden. I första halvlek var hon mest effektiv från trepoängslinjen, men nu hade hon även börjat hitta korgen på närmre avstånd. För oss fortsatte Grahn skjuta skarpt med ett par säkra treor.

57-51 inför fjärde gjorde att hemmapubliken började vittra ytterligare en vinst. Men vi ville såklart annat och kämpade oss sakta närmare i protokollet. Silvia Luz fick igång skyttet i slutet av matchen och när hennes tredje trea studsade i var vi äntligen uppe i ledning igen. En poäng upp, bara ett par minuter kvar av matchen och vi kände att vi kanske ändå kunde ta hem segern tillslut. Men Turk var omutbar perioden ut och verkligen bar laget hela vägen in över mållinjen. De få stunder hon inte riktigt räckte till klev Ashley Key fram och gjorde några viktiga poäng. Mark är mycket svåra att rå på, särskilt på hemmaplan och att Turk producerade 42 poäng gjorde ju inte saken lättare. 75-70 till Mark betyder att de ännu är obesegrade hemma i Kinna.

Vi lär av detta, jobbar vidare och ser fram emot att få möta Mark under slutspelet. Men innan dess har vi fem seriematcher kvar. Närmast ska vi ta oss an ytterligare ett lag med en poänggörare av rang, nämligen Visby med Jeannie Saunders i spetsen.

Mark Basket - Northland Basket 75-50 (20-19, 12-16, 25-16, 18-19)
Northland: Frida Grahn 18, Anna Barthold 14, Silvia Luz 11, Josefin Vesterberg 9, Frida Aili 8, Traci Edwards 7, Ellen Nyström 3.
Mark: Kristin Turk 42, Ashley Key 14, Therese Andersson Broman 7, Kristin Mikkelsen 7, Lucille Fredriksson 3, Lisa Knutsson 2.