Luleå Energi Arena, söndag 18 december kl. 16:00

Matchboll: Cliffton
Försnack
Matchreferat

Northland nötte ner 08

Det var en defensivt präglad match som utspelade sig i Luleå idag. Redan under de första målsnåla minuterna märkte man att det skulle bli kamp om varje korg. 08 hade ett litet grepp om matchen i första halvlek, men efter pausen tog vi över kommandot och kunde återigen slå stockholmarna med elva poäng, 68-57.

I första halvlek var det alltså 08 som ledde mest hela tiden med några få poäng. Vi hade 7-4 när de gjorde en 11-0-run som la grunden till det lilla övertag de sen kunde hålla fram till halvtid. 08 spelade utan ett par av sina ordinarie spelare, men presterade ändå bra som lag. I halvtid hade Risto, Fontaine, Stoltz och Evans alla petat i några bollar var. Deras stabila lagförsvar (och lite slarv från vår sida) hade dessutom resulterat i att vi hade hela 14 turnovers. Att vi också spelat ganska bra försvar syntes på att även nollåttorna hade kastat bort 14 bollar. Mest tongivande framåt för oss var så långt Frida Aili och Silvia Luz, med sju poäng var.

Vi startade andra halvlek i ett trepoängsunderläge (28-31), fast beslutna att jobba oss ikapp och förbi. Försvarsmässigt snäppade vi upp intensiteten en aning och lyckades tvinga 08 till lite svårare avslut, tyvärr fortsatte vi ha en del problem med deras offensiva returtagning vilket gav dem fler chanser att göra poäng på. Framåt började vi hitta Traci Edwards i färgen och Frida Grahn hittade hela vägen fram till korgen några gånger. Efter 30 minuter var ställningen 48-44 till oss och det kändes som att vi äntligen var på gång att ta över matchen. Fjärde perioden såg ut ungefär som den tredje. Vi spelade stundtals lysande försvar och framåt fortsatte våra stora spelare göra ett bra jobb. Samma periodsiffror som i tredje, 20-13 gav oss seger med 68-57.

Det var totalt sett en härlig kämpainsats av båda lagen. Skönt för oss att få avsluta med en vinst innan jul. Extra beröm idag till Anna-Lisa Vestin som gjorde 23 riktigt bra minuter, där hon bidrog med energi och ett enormt arbete framförallt i försvaret. Traci och Grahn gjorde båda en mycket bra andra halvlek och klev verkligen fram när det behövdes. Nu tränar vi några dagar till innan vi tar ett välförtjänt och välbehövligt jullov. Sen är det dags att börja ladda för 2012 års första match, borta mot Solna den sjätte januari.

Tack för den här hösten, god jul och gott nytt år tillönskar Northland Basket alla sina supportrar!

Northland Basket-08 Stockholm 68-57 (11-15, 17-16, 20-13, 20-13)

Northland: Traci Edwards 17, Frida Grahn 11, Silvia Luz 11, Frida Aili 9, Anna Barthold 9, Alexandra Ferm 7, Anna-Lisa Vestin 4.

08: Nathalie Fontaine 14, Nina Risto 12, Anna Stoltz 10, Leanne Evans 10, Sandra Ngoie 5, Helena Rutberg 4, Nathalie Schönberg 2.