Luleå Energi Arena, söndag 16 oktober kl. 16:00

Matcharrangemang

Första hemmamatchen i serien för säsongen 2011-12.

Matchens vinnarögon, presenteras av .

Matchreferat

Northland Basket tog greppet om matchen mot Norrköping redan i första perioden och släppte det sedan aldrig. Efter 40 minuter stod Luleålaget som segrare med klara 78-54.

Det mest positiva i den här matchen var att vi direkt från start spelade med energi, hjärta och aggressivitet. I förra matchen, mot 08, började vi lite avvaktande och fick sen jaga ikapp. Idag var det vi som höll i taktpinnen och Norrköping som fick jaga oss. Efter en stark första period ledde vi med 25-10 och mest tongivande i hemmalaget hade Traci Edwards varit med tio poäng och sju returer.

I andra perioden tappade vi tempot, mycket beroende på Dolphins zonförsvar som ställde till med en del problem. Perioden slutade tio lika, halvtidsresultatet skrevs således till 35-21. Vi var nöjda med att bara släppa in 21 poäng, men kände också att så fort vi inte var på tå kunde Norrköping straffa oss. Returtagningen dominerade vi inte som vi ville, t ex hade Norrköpings Tanya Massamba jobbat ihop till hela tio returer.

I period tre fick vi igång poänggörandet igen och var som mest uppe i en 22-poängsledning. Anna Barthold hade en stark period och bidrog med nio poäng. Tyvärr hade vi hela åtta turn overs i tredje perioden, så där gick vi antagligen miste om ytterligare några poäng. I Norrköping var det Hayet Nefatti som sköt bäst och fick i åtta poäng. Inför sista perioden var ställningen 58-37 och matchen kändes avgjord.

Sista perioden var jämn och inte alltför välspelad. Vi försökte hålla tempot uppe, men fastnade i Norrköpings press ett par gånger. Traci kom in, petade i ytterligare åtta poäng och visade hur svårstoppad hon är under korgen. Idag slutade hon på 20 poäng och 15 returer. Totalt vann vi returtagningen med 52-37 och var nöjda med att så många bidragit i arbetet under korgarna. Norrköping stretade emot tappert hela matchen, men idag märktes det att vi har fler spelare att gå till och lite mer storlek i avgörande lägen. Silvia Luz visade hur viktig hon är för vårt lag genom att vara den som håller ihop spelet, lägg därtill elva poäng och sju assists så förstår ni hennes klass.

Som sagt ett stort plus till hela laget som visade vilja, energi och attityd idag. Definitivt ett fall framåt från förra matchen. Nu väntar en träningsvecka inför dubbla matcher nästa helg, på bortaplan mot Kvarnby och Eos.

Northland Basket – Norrköping Dolphins 78-54 (25-11, 10-10, 23-16, 20-17)
Northland: Traci Edwards 20, Anna Barthold 15, Silvia Luz 11, Alexandra Ferm 9, Frida Grahn 9, Ellen Nyström 5, Anna Lisa Vestin 3, Allis Nyström 3, Josefin Vesterberg 2, Mikaela Sjöström 1.
Norrköping: Hayet Nefatti 16, Johanna Källman 14, Maria Nilsson 10, Tanya Massamba 6, Georgia de Leeuw 4, Frida Jern Bruhn 2, Caroline Sigfeldt 1, Mi Enlund 1.