Luleå Energi Arena, onsdag 15 februari kl. 19:00

Försnack
Matchreferat

En vinst som satt långt inne
Northland vann sin sista grundseriematch hemma mo

t Sallén. Det var en match som svängde en del fram och tillbaka, där vi tillslut drog det längsta strået. Matchvinnare blev Silvia Luz som gjorde sju av våra åtta poäng i fjärde perioden. Sallén fick sista skottet, men lyckades inte få i de tre poäng som krävdes för förlängning, matchen slutade 64-61.

Redan i första perioden kunde man ana att det kunde bli en svängig match. Sallén hade en 6-0-run där de tog ledningen med 8-11, men direkt hade vi en 11-0-sekvens som tog oss upp i ledning med 17-11. Sallén avslutade sen bäst och period ett slutade 20-17. I andra perioden hade vi en bra stretch när vi lyckades göra 11-0 och som mest var vi uppe i en 14-poängsledning. Sallén avslutade dock med en steal och två poäng på buzzern, vilket gav halvtidsresultatet 40-28.

Vi hade så långt lyckats med att få in bollarna till Traci Edwards under korgarna och hon hann peta i tio säkra poäng innan halvtid. Josefin Vesterberg hade en hundraprocentig andra period med sju poäng på fyra skott. Silvia Luz var som vanligt en stabil floorleader och hade fem assists och åtta poäng i första halvlek. Försvarsmässigt var vi nöjda med att Salléns frontfigurer Tattersdill, Valek och Nordström tillsammans bara hade fått göra sex poäng. Farliga skytten Chioma Nnamaka hade däremot fått skjuta i två treor och vi ville helst att det inte skulle bli fler än så…

I tredje perioden kom vi ut alldeles för lojt, medan Sallén skruvade upp sin offensiv ett snäpp. Vi tappade disciplinen en aning och vips kunde Valek skjuta i ett par säkra bollar. Nekmouche var aggressiv i sina drives och stod för sex poäng i tredje perioden. En 12-0-run tog Sallén upp i ledning. Zonen Sallén satte upp i försvar vållade en del problem för oss, men som tur var fortsatte Silvia skjuta bollen i korgen. Åtta poäng från henne bidrog starkt till att vi kunde vända tillbaks matchen och bara förlorade tredje med 16-20, vilket gav ställningen 56-48 inför sista perioden.

I fjärde fortsatte vi att vara lite osäkra i anfall, men lyckades ändå komma till många bra lägen både under korgen och längre ut. Tyvärr hade någon lagt det berömda locket på, så det blev ytterligare en run för Sallén, 12-0 och de var uppe i ledning igen 56-60. Det blev en rysare på slutet, men när det verkligen gällde täppte vi till i försvar och tog de ack så nödvändiga returerna som vi tidigare under perioden släppt ifrån oss. Detta kombinerat med Silvias kyla gav oss en knapp vinst, 64-61 och vi är fortfarande obesegrade i Pontushallen.

Northland Basket-Sallén Basket 64-61 (20-17, 20-11, 16-20, 8-13)
Northland: Silvia Luz 23, Traci Edwards 12, Anna Barthold 11, Josefin Vesterberg 7, Frida Grahn 6, Ellen Nyström 5.
Sallén: Erika Valek 13, Felicia Nekmouche 12, Chioma Nnamaka 11, Agnes Nordström 8, Ifeanyi Nnmaka 7, Amalia Krantz 6, Kristina Tattersdill 4.