Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

Plus 27 för Northland

Vi tog en tidig ledning i matchen och målet var att hela tiden att öka luckan ner till 08 för att ha ett så bra utgångsläge som möjligt inför fredagens returmatch. Till slut blev marginalen 27 poäng och vi är således nöjda med dagens insats.

I första halvlek spelade vi stabilt försvar och fick många lägen att göra poäng på snabba uppspel. Mot Nollåttas zon hittade vi bra lägen och skyttet utifrån var stabilare än det varit de senaste matcherna. Ledning var uppe i 21 poäng (20-41) efter halva matchen och vi var starkare än 08 i alla statistikkolumner. Alla tio spelare hade hunnit vara inne på banan och läget kändes stabilt.

En viktig detalj för oss i dessa matcher är att göra bra tredje perioder och idag ville vi verkligen bygga på den ledning vi hade för att bädda inför fredag. Tyvärr var vi lite stillastående de första minuterna även idag, men fick ordning på spelet snabbare än vanligt och kunde vinna perioden med 14-21. I fjärde hade vi lite problem att hålla spelet uppe och 08 stretade på bra för att snygga siffrorna. Vår ledning var nere i 20 poäng ett tag, men en bra avslutning gjorde att vi landade på slutsiffrorna 48-75.

Vi kunde sprida speltiden ordentligt idag och tjejerna delade även ganska jämnt på poäng, returer och andra siffror. Dagens mest spelsugna var såklart Alexandra Ferm, som gjorde sin första match på många veckor. Hon spelade 13 minuter idag och hann stänka i två treor samt bjuda på tre målgivande passningar. Att Alexandra är tillbaks betyder mycket för oss som lag, och det var härligt att se henne tillbaks på banan igen!

08 Stockholm-Northland Basket 48-75 (9-20, 11-21, 14-21, 12-13)
Northland: Frida Aili 17, Silvia Luz 12, Johanna Lundström 9, Josefin Vesterberg 8, Anna Barthold 8, Traci Edwards 6, Frida Grahn 6, Alexandra Ferm 6, Ellen Nyström 3.
08: Nathalie Fontaine 13, Nathalie Schönberg 13, Leanne Evans 8, Nina Risto 8, Sandra Ngoie 2, Awa Kalmström 2, Helena Rutberg 2.