Gammliahallen, onsdag 14 december kl. 19:00

Försnack
Matchreferat

Derbyvinst för Northland

Match mot Umeå utan sin Jessica Nilsson innebär small ball d v s mycket spel med attacker och skott utifrån. Umeå har trots avsaknaden av Nilsson minst tre bra trepoängsskyttar i Kristina Nybom, Emelie Enjebo och Devon Lisson. Det visade sig att Umeå denna kväll var heta och mycket svårstoppade, framförallt ovan nämnda trio.

Offensivt rullar vi i Northland på och får många öppna skott mot Umeås försök till triangel-och-två (man-man på våra guards). Anna Barthold (2 av 2), Frida Grahn, Allis Nyström och Frida Aili drar tillsammans i 6 av 7 treor (men vi sätter bara 1 av 10 på tvåorna), Umeå drar i 3 av 4 treor och vi vinner period ett med 16-24.

Andra perioden går lite knackigare men vi drar ifrån i slutet till 34-45. I tredje perioden är vi högprocentiga på tvåpoängarna och tvingar dem att foula oss vilket resulterar i många straffkast medan Umeå lyckas få i hela fem treor i perioden. Resultatet efter tre perioder är 56-69.

I fjärde perioden spelar vi äntligen bra försvarsspel och stoppar dem 1-1, hinner på roteringarna, tar returerna och springer dessutom snabba uppspel på dem. Riktigt kul att Traci Edwards visar att hon kan och vill spela bra 1-1-försvar ute på banan och slajda bort sin anfallare. Vi hittar dessutom in med bollen inside oftare i bra lägen och gör mål nästan varje gång då. Vi vinner perioden med 11-22, slutresultat 67-91.

Allis Nyström gör för fjärde gången i ordningen (inkl 3 träningsmatcher) en bra match mot Umeå och är 50% på 2orna, 33% på 3orna, 100% på straffkast och gör 11p. Silvia Luz som vanligt högprocentig, 16p och 5 steals. Aili attackerar bra och skjuter även bra utifrån, 13p på 6 skott och 6 assist. Anna-Lisa ”Ise” Vestin är stundtals lyckosam i försvarsspelet. Jossan Vesterberg är som vanligt högprocentig 6p, 4 off returer+2 def. Traci återigen högprocentig,16p och 7ret.

Umeå Comets – Nothland Basket 67-91 (16-24,18-21, 22-24, 11-22)

Northland: Silvia Luz 16, Traci Edwards 16, Frida Aili 13, Anna Barthold 12, Allis Nyström 11, Frida Grahn 8, Josefin Vesterberg 6, Alexandra Ferm 4, Ellen Nyström 3, Anna-Lisa Vestin 2.

Comets: Kristina Nybom 29, Emelie Enjebo 17, Devon Lisson 11, Ursula Colabello 5, Sofia Jakobsson 2, Martina Renholm 2, Katie Andrle 1.