Solnahallen, söndag 11 mars kl. 13:00

68
Solna Vikings
72
Northland Basket
Matchsponsor: -
Matchboll: -
Försnack
Matchreferat

Skön vinst för Northland


Det blev vinst mot Solna Vikings i sista gruppspelsmatchen, vilket innebär att nu väntar 08 i återkvalet som börjar på onsdag. Men det viktigaste med dagens vinst var känslan det ger laget. Att få gå in i vidare spel som vinnare betyder oerhört mycket för oss, som förlorat mer än vanligt på senaste tiden.


Vi började matchen väldigt taggade och fokuserade på vår uppgift. Returtagningen var lysande under första halvan av matchen, vilket gav oss många viktiga extra skott. Vi spelade aggressivt i anfall med många attacker mot korgen, vilket renderade i flera säkra straffkastpoäng. Aili var ett hot direkt från start, hon fick i elva poäng innan halvtidsvilan. Barthold gjorde en imponerande första halvlek med 15 poäng och åtta returer. Vi ledde som mest med 18 poäng, men anförda av Rosanio och Bacon fick Solna ner siffrorna till tio innan paus, 32-42.


I tredje perioden kom Solna ut och spelade som att själva livet stod på spel. Guardsen Hoewisch och Carpreaux skruvade upp tempot och det i kombination med vårt inte längre lika aggressiva anfallsspel gjorde att ställningen efter 30 spelade minuter var helt lika, 50-50.


I fjärde perioden var det en enorm kamp om varje boll och jag är mycket nöjd med hur vi stod upp mot Solnas tuffa och hårda spel. Vi spelade minst lika hårt och jag tror många spelare känner sig möra efter dagens match. Med ett par minuter kvar och en knapp ledning för oss började det kännas tryggt, då vi faktiskt hade råd att förlora med fem poäng. Solna jagade oss in i det sista, men vi lyckades hålla undan om vann med fyra poäng, 68-72.


Att firma Andersson Bacon ”bara” gjorde 22 poäng och hade 14 returer tillsammans var en viktig faktor idag. Det krävdes ett hårt arbete, men alla som hade ett finger med i spelet under korgarna gjorde ett enormt jobb idag. Våra främsta i färgen idag var Edwards med 13 poäng, 12 returer och Barthold med 21 poäng, 13 returer. Aili var poängbäst idag med 23 och var väldigt viktig för oss med sin fart över banan. Luz serverade sina lagkamrater med nio assists och var stabil som ledare och bollfördelare idag. Ska man klaga på något är det vårt trepoängsskytte som slutade på 5.6% (1/18), det är en siffra som måste förbättras snarast.

 

Solna Vikings-Northland Basket 68-72 (16-22, 16-20, 18-8, 18-22)
Northland: Frida Aili 23, Anna Barthold 21, Traci Edwards 13, Frida Grahn 7, Silvia Luz 6, Josefin Vesterberg 2.
Solna: Marjorie Carpreaux 18, Katarina Andersson 14, Celeste Hoewisch 13, Pamela Rosanio 10, Christy Bacon 8, Luciana Jonson 3, Katarina Milenkovic 2.
 

Matcher»2011/2012»11 mars Solna Vikings vs Northland Basket

Basketligan Dam

Grundserien

Udominate Basket 10
Norrköping Dolphins 8
Sallén 6
Telge Basket 6
Northland Basket 4
Eos 4
Mark Basket 4
Solna Vikings 2
Visby Ladies 2
Eskilstuna Basket 0
Till resultatsidan